Home » Uddannelse

Hvordan bliver man tømrer

22 February 2009 40,383 views 4 Comments

For at blive tømrer skal du lide at kunne arbejde med træ og lide at være ude det meste af dagen. Du får til gengæld mulighed for at lave huse og døre og vinduer, som du først selv tegner og bagefter bygger.

Du skal arbejde i sol, regn og blæst men får mulighed for at se, at det du former komme til at stå i mange år.

Hvordan bliver jeg tømrer?
For at blive tømrer skal du igennem en erhvervsuddannelse der kan tager 3-4 år, afhængig af uddannelsen og din praktik. Du kommer gennem et uddannelsesforløb både til at arbejde med det praktiske, men også den teoritiske del af det, at blive tømrer. For at du kan starte en uddannelse som tømrer, skal du have en aftale med en udlært tømrer, om at du kan starte som lærling.

Gennem uddannelsen til tømrer får du også en række andre værktøjer, som bedre forståelse for matematik og IT, så du bedst muligt kan begå dig inden for tømrerfaget.

Efter endt uddannelse som tømrer skal du lave dit svendestykke, som skal vise dine færdigheder som tømrer. Herefter kan du kalde dig selv tømrer og kan blive selvstændig eller tage arbejde på en af de mange byggepladser.

4 kommentarer »

 • Laila said:

  Min mand er tømrer og det er han bare helt vild med. Især det med at gå udenfor det meste af året og få frisk luft er noget han nyder, også selv det er koldt.
  Så han kan varmt anbefale at blive tømrer hvis man godt kan lide frisk luft.

 • Cristian said:

  Jeg er selv tømrer og jeg ved ikke noget bedre end et godt håndværk, tømrerarbejde er super lækkert at arbejde med det er et groft stykke arbejde. En snedker er til det mere fine arbejde, f.eks arbejde på maskine, lave et vindue eller en dør fra bunden, der syntes jeg det er sjovere at sætte vinduet i. Men meget af det tømrer og snedker arbejde idag, er faktisk montør arbejde, det gør hverdagen mere spænende

  Mvh

 • Filip Kert jensen said:

  Det er et rigtig godt indlæg, og det passer helt perfekt til de krav, som det det kræver for at blive tømrer. Derfor linker min hjemmeside, også til dette indlæg. Så folk på hjemmesiden nemt og overskueligt at kan læse omkring, hvordan man bliver tømrer. Rigtig godt arbejde.

 • Tømrer Lasse said:

  Det er et rigtig lækkert fag, at arbejde med, og man får en stor tilfredsstillelse af at se det færdige resultat, når man har udført en opgave 😉

Skriv en kommentar:

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.