Home » Hobby

Hvordan bliver man god til poker (sit’n go strategi)

29 October 2010 89,666 views One Comment

Sit and go poker strategi –  Sådan vinder du i sit and go turneringer (9man turneringer):

Det første du bør gøre er at købe Sit’n Go Strategy af Colin Moshman. Det er uden tvivl den bedste bog om 9 mands turneringer på markedet og er et must-read hvis du har seriøse ambitioner om at blive god til SNG´s.

Når du har læst bogen er det bare med at få noget erfaring ved bordene og efterfølgende analysere dit spil og finde fejl som du skal undgå at lave næste gang. Til at opdage fejl er programmet SitnGo-Wizard et must-have. Programmet hjælper dig med de matematiske sider af poker. Du smider din “hand history” ind i programmet og så kan du hånd for hånd se om det kunne ha betalt sig at gå allin eller folde i den givne hånd.

Og næste gang du kommer i en lignende situation ved du så hvad du skal gøre.

Et andet vigtigt pokerredskab er pokercalculateren Pokerstove. Pokerstove kan udregne en hånds sansynlighed for at vinde mod en anden hånd eller en “handrange”.

F.eks.

AKo (45.969%) VS 44 (54.031%) eller

AKo (39.785%) VS AK, AA, KK, QQ (60.215%) hvis du sidder med AK og tror han som mimum har QQ eller AK

Hvis du ikke har råd til at købe bogen giver vi dig her en lille guide til hvordan du bliver en vindende spiller.  Du kan sagtens vinde i 20$ turneringer uden at have læst bogen, men hvis du kommer op i de højere buy-ins bliver dine modstandere måske for gode. Du kan følge guiden og så kan du jo betale bogen med dine gevinster fra 5$-20$ turneringer.

Sitngo er delt op i 3 faser. Startfasen, middelfasen og slutfasen.

Startfasen (startstack: 1500 Blind: 10/20 20/40 30/60 40/80 eller lignende)

Modsat hvad mange nybegynder tror gælder det i disse levels bare om at overleve. Du bør nærmest kun spille præmiumhænder som AA,KK,QQ,JJ, TT ,AQ og AK.  i level 10/20 og 20/40 kan du prøve at limpe med dine små par for at se et billigt flop og ramme 3 ens.  I sen position kan du også spille AJ, AT,A9s og KQs. men generelt skal du bare spille så tight som muligt. Undgå helst at komme allin med andre hænder end AA, KK og QQ preflop. Desuden ønsker du når du har en præmiumhånd ikke at få for mange spillere med i potten. Helst 1 eller 2. derfor kan det nogengange være nødvendigt at raise mere end 3x blinds.

Middelfasen

Blindsne er nu blevet høje og du har ofte kun 1000-1500 chips mens blind er blevet 50/100. Nu skal der skiftes stil og du skal stjæle blind når som helst det er muligt. når du har 10-15 Big Blinds er dine to eneste muligheder at folde eller gå allin. En stor fejl mange nybegynder laver er at prøve at calle 100 og se et flop eller raise 300 for derefter at folde til en allin. så under 15BB -> ALLIN ELLER FOLD

Hvornår du skal gå allin eller folde kan SitnGo Wizard hjælpe dig med. Du får en måneds prøve periode hvor du gratis kan prøve det af.

Slutfasen

De fleste er nu lowstacked og vi er nede på under 5 spillere.  Nu skal det ultra agressive spil findes frem. Der er penge til de 3 første, og uerfarne spillere vil begynde at spille tight/tilbageholdende for at komme i pengene. Det skal udnyttes og du skal gå allin hver gang du har muligheden for det.  Når vi er nede på 4 spillere er det vigtigt at du går allin mod de andre så meget som muligt men omvendt skal du også passe på når andre går allin mod dig. Begrebet ICM kommer i spil nu og det betyder kort fortalt at selvom du måske i gennemsnit har en bedre hånd end ham kan det stadig være forkert at calle.

ekstremt eksempel:

spiller 1: 100 chips

spiller 2: 4000 chips

spiller 3: 4000 chips

spiller 4: 4000 chips

Lad os sige du er er spiller 4 og har AK på hånden. Hvis spiller 3 nu går allin mod dig er det korrekt at folde selvom AK er klart foran den “handrange” du tror  spiller 3 har. Selv hvis du vidste at spiller 3 har 56s vil det stadig være en fejl at calle da spiller 1 så vil få 3. præmien i stedet for dig såfremt du taber.

Så generelt, gå allin meget mod de andre men hver mere påpasselig med at calle andres allins.

Sitngo Wizard kan også udregne hænder efter ICM hvis du under options ændre equity-model til ICM.

Allerede efter bare at have læst denne guide er du nok bedre end de fleste af spillerne på 10$ niveauet.  Spil en masse, prøv dig frem, prøv at lær Sitngo Wizard at kende.

En sidste vigtig ting er at vælge et pokerrum med mange dårlige spillere. Vi anbefaler herfra sportsbooksider som også har en pokerdel.

Som F.eks Partypoker hvor vi har fået en specialaftale der  giver alle hvordanbliverman.dk brugere 100% bonus op til 500$ hvis i benytter bonuskoden Tilbud500 ved signup/indskud.held og lykke ved bordene 😉


En kommentar »

  • Mathias said:

    Still endelig pokerrelatere spørgsmål hvis der er noget i har brug for hjælp til 😉

Skriv en kommentar:

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.