Home » Uddannelse

Hvordan bliver man maskiningeniør?

2 January 2011 18,718 views No Comment

For at komme ind på maskiningeniøruddannelserne skal man have en gymnasial eksamen eller Ingeniørhøjskolernes adgangskursus, som mange håndværkere benytter sig af. Det adgangskursus tager 1½ år, og giver de nødvendige teoretiske forudsætninger, som A-niveau i matematik, B-niveau i fysik og C-niveau i kemi.

Uddannelsen til maskiningeniør tager 3½ år, hvoraf et halvt år er lønnet praktik, som dog kan springes over, hvis man har en håndværksmæssig uddannelse. Man kan herefter tage en kandidatgrad ved at læse videre til civilingeniør, hvilket tager to år ekstra.

Hvem skal søge ind som Maskiningeniør?
Maskiningeniørstudiet er for dig, der har en lille Ole Opfinder i maven, der kan lide en kombination af teori og praktisk arbejde, og som kan lide at udvikle, tegne i 3D, lave beregninger, foretage materialevalg og dokumentere det hele gennem rapportering.

Karrieremuligheder og arbejdspladser mange, og ofte ses mange tidligere Maskiningeniør studerende i mellemlederstillinger få år efter endt uddannelse.

Skriv en kommentar:

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.