Home » Uddannelse

Hvordan bliver man sundhedsplejerske?

14 December 2008 29,627 views No Comment

For at blive sundhedsplejerske skal man være uddannet sygeplejerske og have arbejdet som sygeplejerske på børneafdeling og i hjemmeplejen. Efterfølgende kan man så læse videre på det der indtil i år hed Danmarks Sygeplejerske Højskole, men nu hører under CVU-regi. Videreuddannelsen tager et år og man får SU.

De fleste sundhedsplejersker arbejder både med spædbørn (i hjemmet) og på skolerne. Det vil sige at man beskæftiger sig med børn fra 0-18 år.

Du kan evt. få mere at vide af din studievejleder på skolen, men du kan også søge oplysninger på Dansk sygeplejeråds hjemmeside,- www.dsr.dk

En sundhedsplejerske beskæftiger sig i høj grad med at undersøge og følge børn fra de er født til de går ud af folkeskolen. Som sundhedsplejerske skal du derfor vide en masse om hvordan du diagnosticerer og behandler børn, samt kunne rådgive deres forældre og pårørende.

Mens barnet vokser op er det dit ansvar som sundhedsplejerske, at sørge for, at børnene får en sund opvækst og de i samråd med forældrene hele tiden er opmærksom på barnets udvikling og trivsel.

vordan uddanner man sig til Sundhedsplejerske?

Man bliver sundhedsplejerske gennem en række faglige uddannelser. Først og fremmest kræves det, at du gennemgår uddannelsen til sygeplejer. Uddannelsen til sundhedsplejerske, er en specialuddannelse oven på sygeplejeruddannelsen og tager typisk halvandet år.

Du kommer til at gennemgå et års teori og et halv år i praktik hos en praktiserende sundhedsplejerske.

Uddannelsen til sunhedsplejerske indeholder typisk:

  • Hvordan du forholder dig som sygeplejerske over for gravide, småbørn og spædbørn – og frem til børn i skole.
  • Hvordan du forholder dig til voksne med små/mellemstore børn og hvordan du skal guide og rådgive dem som sundhedsplejerske.
  • Sundhedspleje overfor individet, en gruppe og i lokalsamfundet

For at uddanne dig og blive sundhedsplejerske, skal du desuden have arbejdet som sygeplejerske i minimum 2 år, og have beskæftiget din inden for nogle af de befolkningsgrupper hvor en sundhedsplejerske arbejder. Det vil sige inden for børne og ungdomspsykiatri, som barselssygeplejerske, hos hjemmeplejen eller noget tilsvarende.

Det kræver selvsagt en masse interesse i børn at blive sundhedsplejerske. Desuden skal du kunne navigere inden for sociale og sundhedsmæssige aspekter og vide hvornår du skal gribe ind og henvise til en praktiserende læge eller anden form for videre behandling.

Skriv en kommentar:

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.